Мени

Работилница „Млади и сексулано и репродуктивно здравје и права“

Workshop Y-PEER WPD 2018

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER, со поддршка од канцеларијата на УНФПА во Скопје, вчера ,3-ти Јули во Скопје се оддржа еднодневна интерактивна работилница насловена како „Млади и сексулано и репродуктивно здравје и права“. Оваа работилница го означи почетокот на Кампањата по повод Светскиот ден на населението 2018 година, во организација на УНФПА во […]

ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ ВО Y-PEER ПЕТРИ Софија

Global goals and ypeer

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Y-PEER интернационалниот институт за младински развој, ПЕТРИ – Софија, објавува повик за стажирање. Времетраењето на стажирањето е до 6 месеци во период  јули 2018– декември 2018. Програмата за стажантсво се спроведува на англиски јазик и целосната информација за истата можете да ја пронајдете на следниот линк. Апликацијата за програмата можете да ја пронајдете […]

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА Y-PEER PETRI – Sofia Annual School

Global goals and ypeer

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Интернационалниот институт за младински разовој и регионален ресурсен центар за Источна Европа и Централна Азија Y-PEER PETRI – SOFIA објавува повик за учество на интернационален тренинг. Тренингот ќе се одржи во период од 19-23 април 2018г. во Република Бугарија со можност за учество на еден модул: Project Development and Management module […]

Работилница за млади „THE GENDER PERSPECTIVE ON THE ISSUES ON SEXUAL AND REPRODUCTIVE HEALTH“

DSC_0620

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, со поддршка од канцеларијата на УНФПА во Скопје, на 14-ти и 15-ти Декември во Скопје се оддржа дво дневната работилница насловена како „THE GENDER PERSPECTIVE ON THE ISSUES ON SEXUAL AND REPRODUCTIVE HEALTH“. Учество во оваа работилница земаа 17 млади, преставници од организации кои работат со […]

Kонсултативна средба „Воведување на формално сеопфатно сексуално образование во Република Македонија: предизвици и можности“

viber image11

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, во соработка со Организацијата за социјални иновации АРНО и со поддршка на канцеларијата на УНФПА во Скопје на 06 декември во Скопје, се оддржа консултативна средба за нацрт ситуациската анализа „Воведување на формално сеопфатно сексуално образование во Република Македонија: предизвици и можности“. На оваа средба учество […]

Конференција „Млади,мир и безбедност“

Конференција „Млади, мир и безбедност“

Младите како активни чинители во процесите на градење мир Младинската мрежа Y-PEER Mакедонија и Здружението за социјални иновации „АРНО“ на 5–ти и 6–ти октомври ја организираат конференцијата „Млади, мир и безбедност“. На конференцијата учествуваат 20 млади од различни градови од Македонија кои  учат за концептите на мир, новата развојна агенда на Обединетите нации и целите […]

ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ

Global goals and ypeer

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Y-PEER интернационалниот институт за младински развој, ПЕТРИ – Софија, објавува повик за стажирање.   Времетраењето на стажирањето е до 6 месеци во период  ноември 2017 – јули 2018, во зависност од потребите за секоја од позициите одделно. За цело времетраење на програмата, трошоците за сместување и живот се покриени […]

Повик за конференција „Млади, мир и безбедност“

Povik SDGS

МЛАДИНСКАТА МРЕЖА Y-PEER МАКЕДОНИЈА И ЗДРУЖЕНИЕ ЗА СОЦИЈАЛНИ ИНОВАЦИИ „АРНО“   ОБЈАВУВААТ ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ на ДВОДНЕВНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „МЛАДИ, МИР И БЕЗБЕДНОСТ“     Преку низата иницијативи кои Y-PEER ги организираше во Македонија минатиот период, младите имаа можност да бидат дел од неколку кампањи кои го промовираа младинското учество во различни процеси, фокусирајќи се на целите […]

Работилница за млади „Зголемување на младинското учество во процесите на донесување одлуки и соработка со институции“

DSC_0193

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, во соработка со Организацијата за социјални иновации АРНО и со поддршка на канцеларијата на УНФПА во Скопје на 07 септември во Скопје, се оддржа работилница за млади насловена како „Зголемување на младинското учество во процесите на донесување одлуки и соработка со институции“. На настанот присуствуваа 17 […]

ПОВИК ЗА ФАСИЛИТАТОРИ

Povik SDGS

МЛАДИНСКАТА МРЕЖА Y-PEER МАКЕДОНИЈА И ЗДРУЖЕНИЕ ЗА СОЦИЈАЛНИ ИНОВАЦИИ „АРНО“   ОБЈАВУВААТ ПОВИК ЗА ФАСИЛИТАТОРИ за ДВОДНЕВНА РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „ЦЕЛИ ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ И  ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ГРАДЕЊЕ НА МИР СО МЛАДИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ“ TWO DAY WORKSHOP ON SDGS AND PEACE BUIDLING INITIATIVE WITH YOUTH NGOs   Во рамки на предвидениот работен план на националната канцеларија на Фондот […]

Повик за работилница за млади

page1_1

Y-PEER Македонија објавува повик за пријава на 17 млади луѓе кои ќе учествуваат на еднодневен настан – работилница насловена како „Зголемување на младинското учество во процесите на донесување одлуки и соработка со институции“. Работилницата ќе се оддржи во четврток (7ми септември) во Скопје. Целта на работилницата е информирање на младите за тековните процеси во рамки на […]

Thirrje për puntori për të rinj

page1_1

Y-PEER Maqedoni shpall thirrje për pjesëmarrje të 17 të rinjve në puntori njëditore – me titull “Rritja e pjesëmarrjes së të rinjve në proceset vendimmarrëse dhe bashkëpunimi me institucionet”.Puntoria do të mbahet të enjten (7 shtator) në Shkup.   Qëllimi i puntorisë është informimi i të rinjve për proceset aktuale në kuadër të axhendës për […]

ПОВИК ЗА КОНСУЛТАНТИ

YPEER ARNO TOR consultants

МЛАДИНСКАТА МРЕЖА Y-PEER МАКЕДОНИЈА И ЗДРУЖЕНИЕ ЗА СОЦИЈАЛНИ ИНОВАЦИИ „АРНО“   ОБЈАВУВААТ ПОВИК ЗА КОНСУЛТАНТИ за ИЗРАБОТКА НА ПРЕПОРАКИ ЗА УТВРДУВАЊЕ НА НАЈСООДВЕТНИОТ МОДАЛИТЕТ ЗА СЕОПФАТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА СРЗ ВО УЧИЛИШТАТА, КОЈ ЌЕ ОДГОВАРА НА ВОЗРАСТА.     Во рамки на предвидениот работен план на националната канцеларија на Фондот за населени на обединетите нации кој […]

Нови работилници за млади: цели за одржлив развој и родово трансформативни програми

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, во соработка со Организацијата за социјални иновации АРНО и со поддршка на канцеларијата на УНФПА во Скопје се оддржаа втората и третата работилница од серијата работилници насловени како „Зајакнување на програмите за врсничка едукација вклучувајќи и родово трансформативни програми“. Работилниците се оддржаа на 4 и 5 јули […]

Млади и застапување: платформи за подобра соработка со институциите

DSC_0097

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, во соработка со Организацијата за социјални иновации Арно и со поддршка на канцеларијата на УНФПА во Скопје се оддржа првата од серијата работилници насловена како „Застапување за обезбедување на подобри платформи во рамките на министерствата и државните институции за подобра соработка со младинските НВО како дел […]

Младинско учество во Националната стратегија за сексуално и репродуктивно здравје

SRHR 2017 - Strumica

Мрежата на младински организации Y-PEER Македонија по покана на Министерство за здравство на Република Македонија и Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА), учествува во серија работни средби за проценка, ревизија и изработка на акциски планови на Националната стратегија за сексуално и репродуктивно здравје 2010-2020 со цел усогласување со низа регионални и глобални иницијативи од оваа област, вклучувајќи […]

ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ

Global goals and ypeer

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Y-PEER интернационалниот институт за младински развој, ПЕТРИ – Софија, објавува повик за стажирање. Во рамки овогодинешната програма за стажантсво, ПЕТРИ-Софија, објавува повик за три позиции: Web Developer; Content Editor и Online Community Coordinator.   Времетраењето на стажирањето е од април-декември 2017, во зависност од потребите за секоја од позициите […]

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ТРЕНИНГ

Global goals and ypeer

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Y-PEER ресурсниот центар за Источна Европа и Централна Азија, ПЕТРИ – Софија, објавува повик за учество на интернационален тренинг.   Тренингот е од интернационален карактер и во рамки на истиот ќе се работи на два модули паралелно: Проектен развој и менаџмент и Вештини за лидерство. ПЕТРИ – Софија ќе […]

Mладинска порака – Светскиот ден на младите 2016

43

12-ти август, 2016 (Скопје) – Денес се одбележува светскиот ден на млади под мотото  „Патот до 2030та: Искоренување на сиромаштијата и постигнување одржливо производство и потрошувачка“. Оваа година фокусот се става на водечката улога на младите луѓе во обезбедување на еднаквост и постигнување на одржлив развој во општеството. За Y-PEER светскиот ден на млади  е прилика да се прослави посветеноста на младите и напорите кои […]

Y-PEER Македонија дел од панел дебата на тема: „Да инвестираме во тинејџерките“

WPD foto 3

На 8-ми јули 2016, во Скопје, во организација на Канцеларијата на Фондот за население на Обединетите Нации во Скопје, се оддржа панел дебата на тема „Да инвестираме во тинејџерките“. Настанот го модерираа нашите Y-PEER-ци: Вјоса Исмаили и Кристијан Ангелески.   Во рамки на одбележувањето на 11 јули Светскиот ден на населението – 2016, во организација на канцеларијата на […]

Национална работилница за сексуално и репродуктивно здравје и права

DSC_098011

Во периодот од 20-22.05.2016 во Хотел „Гранит“ – Охрид се одржа „Националнa работилница за сексуално и репродуктивно здравје и права“ во рамки на програмата за градење на капацитетите на организациите членки на Y-PEER Македонија, поддржана од Фондот за население на Обединети Нации (УНФПА). На работилницата учество зедоа 14 учесници од различни региони од државата и […]

Работни средби „Зајакнување на младинското учеството во Y-PEER Македонија“

DSC_0377

Работни средби „Запознавање со младинската мрежа Y-PEER Македонија и зајакнување на младинското учество на мрежата на национално ниво“ На ден 9.5.2016 во просториите на Фондот за население на Обединети Нации (УНФПА), младинската мрежа Y-PEER Македонија со своите членки оствари две средби за запознавање и зајакнување на младинското учество во рамки на мрежата на национално ниво. Целта […]

THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË TRAJNIM

THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË TRAJNIM Rrjeti i organizatave rinore Y-PEER në kuadër të aktiviteteve të veta shpall thirrje për trajnim për shëndetin seksual dhe riprodhues.  Trajnimi është treditor dhe përfshin hyrje teorike në shtatë komponentët për edukim seksual gjithëpërfshirës, edhe atë si: gjinia, shëndeti seksual dhe riprodhues, aspektet civile, kënaqësia, dhuna, marrëdhëniet dhe diversitetit, si […]

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА ЗА ВРСНИЧКИ ЕДУКАТОРИ

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА ЗА ВРСНИЧКИ ЕДУКАТОРИ   Младинската мрежа Y-PEER Македонија во рамките на своите активности објавува повик за врснички едукаторки и едукатори.   Обуката е тридневна и опфаќа теоретско запознавање со седумте компоненти на Сеопфатно сексуално образование: род, сексуално и репродуктивно здравје, граѓански аспекти, задоволство, насилство, врски и односи и различност, како […]

Работилница „Зајакнување на капацитетите за застапување“

DSC_0340

Работилница „Зајакнување на капацитетите за застапување на понатамошното младинско учество и вештините за застапување во имплементирањето на младински политики“ Во период 15-17.4.2016 во хотел Гардениа – Велес, младинската мрежа Y-PEER Македонија спроведе работилница на тема „Зајакнување на капацитетите за застапување на понатамошното младинско учество и вештините за застапување во имплементирањето на младински политики“. Цел на […]

Архива

November 2018
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Post-2015

There are no upcoming events at this time.

Вести

Работилница „Млади и сексулано и репродуктивно здравје и права“

Работилница „Млади и сексулано

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER, со поддршка од канцеларијата н
ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ ВО Y-PEER ПЕТРИ Софија

ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ ВО Y-PEER П

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Y-PEER интернационалниот институт за млад
ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА Y-PEER PETRI - Sofia Annual School

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА Y-PEER PET

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Интернационалниот институт за младински р
Работилница за млади „THE GENDER PERSPECTIVE ON THE ISSUES ON SEXUAL AND REPRODUCTIVE HEALTH“

Работилница за млади „THE GEND

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, со поддршка од канц
Kонсултативна средба „Воведување на формално сеопфатно сексуално образование во Република Македонија: предизвици и можности“

Kонсултативна средба „Воведува

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, во соработка со Орг

Оваа веб страница е изготвена со поддршка од Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА) во рамките на под-регионалната кампања „ Youth Voices” која во Македонија се имплементира под името „Идеите ги споделувам гласно“. Мислењата и ставовите искажани на оваа веб страница не ги претставуваат мислењата и ставовите на донаторите или други придружни организации.