Мени

Младинско учество во Националната стратегија за сексуално и репродуктивно здравје

Oбјавено на: 11.04.2017
SRHR 2017 - Strumica

Мрежата на младински организации Y-PEER Македонија по покана на Министерство за здравство на Република Македонија и Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА), учествува во серија работни средби за проценка, ревизија и изработка на акциски планови на Националната стратегија за сексуално и репродуктивно здравје 2010-2020 со цел усогласување со низа регионални и глобални иницијативи од оваа област, вклучувајќи ги и новите развојни цели на ОН.

По успешното спроведување на проценката, која даде насоки и препораки за подобрување на сексуалното и репродуктивното здравје на граѓаните на Република Македонија во периодот до 2020 година, експертска група составена од донесувачи на одлучи, преставници на институции, лекари и преставници на граѓанскиот сектор учествуваат на низа состаноци и работилници поврзани со изработка на акциски план 2017-2020 за спроведување на стратегијата.

Y-PEER Македонија се застапува за младинско учество во националните стратегии и политики кои ги опфаќаат младите. Во моментот 3 преставници на мрежата учествуваат во различни групи кои опфаќаат различни тематики каде се вклучени и младите во рамки на стратегијата со акцент на адолесцентното сексуално и репродуктивно здравје.

 

 

Архива

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Post-2015

There are no upcoming events at this time.

Вести

Работилница „Млади и сексулано и репродуктивно здравје и права“

Работилница „Млади и сексулано

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER, со поддршка од канцеларијата н
ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ ВО Y-PEER ПЕТРИ Софија

ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ ВО Y-PEER П

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Y-PEER интернационалниот институт за млад
ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА Y-PEER PETRI - Sofia Annual School

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА Y-PEER PET

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Интернационалниот институт за младински р
Работилница за млади „THE GENDER PERSPECTIVE ON THE ISSUES ON SEXUAL AND REPRODUCTIVE HEALTH“

Работилница за млади „THE GEND

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, со поддршка од канц
Kонсултативна средба „Воведување на формално сеопфатно сексуално образование во Република Македонија: предизвици и можности“

Kонсултативна средба „Воведува

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, во соработка со Орг

Оваа веб страница е изготвена со поддршка од Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА) во рамките на под-регионалната кампања „ Youth Voices” која во Македонија се имплементира под името „Идеите ги споделувам гласно“. Мислењата и ставовите искажани на оваа веб страница не ги претставуваат мислењата и ставовите на донаторите или други придружни организации.