Мени

ПОВИК ЗА ФАСИЛИТАТОРИ

Oбјавено на: 06.09.2017
Povik SDGS

МЛАДИНСКАТА МРЕЖА Y-PEER МАКЕДОНИЈА И
ЗДРУЖЕНИЕ ЗА СОЦИЈАЛНИ ИНОВАЦИИ „АРНО“

 

ОБЈАВУВААТ
ПОВИК ЗА ФАСИЛИТАТОРИ

за
ДВОДНЕВНА РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „ЦЕЛИ ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ И  ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ГРАДЕЊЕ НА МИР СО МЛАДИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ“

TWO DAY WORKSHOP ON SDGS AND PEACE BUIDLING INITIATIVE WITH YOUTH NGOs

 

Во рамки на предвидениот работен план на националната канцеларија на Фондот за населени на Обединетите Нации кој се спроведува во рамки на компонентата млади, младинската мрежа Y-PEER Македонија и Здружението за социјални иновации „АРНО“ имаат потреба од ангажирање на двајца фасилитатори кои ќе имплементираат дводневна работилница на тема „Цели за одржлив развој и иницијативи за градење на мир на младински организации“. Оваа работилница има за цел да го презентира концептот на новата развојна агенда на ООН и целите за одржлив развој (ЦОР) и градењето на мир преку иницијативи на младинските организации и вклучување на маргинализирани адолесценти и млади.

 

Цели на работилницата

Работилницата има за цел да ги зголеми практичните знаења и вештини на 20 млади од Македонија- претставници на младински организации, кои ќе учествуваат на работилницата за Цели за одржлив развој и иницијативи за градење на мир на младински организации во насока на креирање промени преку имплементација на младински иницијативи во областа на ЦОР и градење на мир.

 

Профил на обучувачи/фасилитатори

 • Познавања од областа пост-2015 агенда на ООН, цели за одржлив развој, познавање на иницијативи за градење на мир;
 • Портфолио во областа на градење мир и работа со млади (водење на работилници/обуки/сесии на релевантни теми од овој повик);
 • Искуство во работа со млади и адолесценти кои доаѓаат од различни заедници;
 • Искуство во дизајнирање, прилагодување и спроведување обуки со користење на интерактивни методи за учење на различни целни групи;
 • Способност за тимска работа;
 • Одлични комуникациски вештини;
 • Одлично познавање на македонскиот и англискиот јазик.

 

 

Работни задачи

Обучувачите ќе бидат одговорни за подготовка, спроведување, проценување  и известување за обуката. Задачите опфаќаат:

 • Развивање на работна програма, план на сесии и материјали за дводневната работилница;
 • Спроведување на дводневна работилница;
 • Развој на инструмент за оценка на стекнати знаења;
 • Подготовка на извештај кој ќе биде доставен до организаторот, не подоцна од 5 работни дена по завршувањето на обуката.

 

 

Технички податоци

Предвидено е работилницата да трае два дена во период од 20ти до 30-ти септември 2017 (точниот датум на спроведување на работилницата дополнително ќе се утврди).  Местото на одржување на работилницата е во Скопје.
Фасилитаторите ќе бидат ангажирани 4 дена во рамки на кои предвидено е: 1 ден за подготовка, 2 дена за имплементација на работилница и 1 ден за подготовка на извештај.

Надоместок

Од страна на организаторот на двата фасилитатори за остарувањето на работните задачи ќе им бидат исплатени 480 долари (бруто) износ во денарска противвредност засебно.

Начин на пријавување:

Доколку сте заинтересирани да се пријавите, ве молиме да ја испратите вашата биографија (CV) вклучувајќи и листа на спроведени работилници/обуки на релевантните теми и кратка програма за обука, на следните електронски адреси: youthpeermacedonia@gmail.com и info@youthpeer.org.mk.

Краен рок за пријавување е 12.9.2017.

Архива

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Post-2015

There are no upcoming events at this time.

Вести

Работилница „Млади и сексулано и репродуктивно здравје и права“

Работилница „Млади и сексулано

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER, со поддршка од канцеларијата н
ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ ВО Y-PEER ПЕТРИ Софија

ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ ВО Y-PEER П

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Y-PEER интернационалниот институт за млад
ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА Y-PEER PETRI - Sofia Annual School

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА Y-PEER PET

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Интернационалниот институт за младински р
Работилница за млади „THE GENDER PERSPECTIVE ON THE ISSUES ON SEXUAL AND REPRODUCTIVE HEALTH“

Работилница за млади „THE GEND

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, со поддршка од канц
Kонсултативна средба „Воведување на формално сеопфатно сексуално образование во Република Македонија: предизвици и можности“

Kонсултативна средба „Воведува

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, во соработка со Орг

Оваа веб страница е изготвена со поддршка од Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА) во рамките на под-регионалната кампања „ Youth Voices” која во Македонија се имплементира под името „Идеите ги споделувам гласно“. Мислењата и ставовите искажани на оваа веб страница не ги претставуваат мислењата и ставовите на донаторите или други придружни организации.