Мени

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА ЗА ВРСНИЧКИ ЕДУКАТОРИ

Oбјавено на: 25.04.2016

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА ЗА ВРСНИЧКИ ЕДУКАТОРИ

 

Младинската мрежа Y-PEER Македонија во рамките на своите активности објавува повик за врснички едукаторки и едукатори.

 

Обуката е тридневна и опфаќа теоретско запознавање со седумте компоненти на Сеопфатно сексуално образование: род, сексуално и репродуктивно здравје, граѓански аспекти, задоволство, насилство, врски и односи и различност, како и практична примена на знаењата стекнати за време на обуката во период од 4 недели по завршување на истата.

 

Обуката ќе се одржи oд 20-22 Мај во Охрид.

Ги покануваме сите млади кои се:

  • на возраст од 18 до 24 години;
  • мотивирани да водат работилници за едукација на врсници;
  • имаат желба да станат едукатори за сексуално и репродуктивно здравје и права;
  • сакаат да работат во тим, знаат да исполнуваат задачи навреме.

Предност е доколку апликантите се:

  • активисти;
  • имаат волонтерско искуство во организации кои работат во полето на човековите права.

 

Заинтересираните најдоцна до 13-ти мај 2016 (23:59 часот), треба да пополнат:

 

Трошоците за обуката како сместување, превоз и храна се покриени од организаторот.
Бројот на учесници е ограничен, а предност при селекција на учесниците ќе имаат апликантите кои доаѓаат од организациите членки на младинската мрежа Y-PEER Македонија.

Документите со назнака/предмет повик за обука на врснички едукатори можете да ги доставите по електронска пошта: youthpeermacedonia@gmail.com

Ви благодариме за учеството!

 

 

Архива

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Post-2015

There are no upcoming events at this time.

Вести

Работилница „Млади и сексулано и репродуктивно здравје и права“

Работилница „Млади и сексулано

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER, со поддршка од канцеларијата н
ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ ВО Y-PEER ПЕТРИ Софија

ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ ВО Y-PEER П

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Y-PEER интернационалниот институт за млад
ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА Y-PEER PETRI - Sofia Annual School

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА Y-PEER PET

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Интернационалниот институт за младински р
Работилница за млади „THE GENDER PERSPECTIVE ON THE ISSUES ON SEXUAL AND REPRODUCTIVE HEALTH“

Работилница за млади „THE GEND

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, со поддршка од канц
Kонсултативна средба „Воведување на формално сеопфатно сексуално образование во Република Македонија: предизвици и можности“

Kонсултативна средба „Воведува

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, во соработка со Орг

Оваа веб страница е изготвена со поддршка од Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА) во рамките на под-регионалната кампања „ Youth Voices” која во Македонија се имплементира под името „Идеите ги споделувам гласно“. Мислењата и ставовите искажани на оваа веб страница не ги претставуваат мислењата и ставовите на донаторите или други придружни организации.