Мени

Работилница „Цели за одржлив развој и млади“

Oбјавено на: 08.12.2018
Млади и ЦОР

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, со поддршка од канцеларијата на УНФПА во Скопје, на 7ми декември 2018 се одржа еднодневна интерактивна работилница „Цели за одржлив развој и млади“. Оваа работилница е дел од активностите во рамки на капмањата „10 дена активизам“ во Македонија.

На овој настан 15 млади имаа можност да учестуваат на дискусија со претставник на УНФПА во Скопје на темата „Цели за одржлив развој“ и потоа да учествуваат на интерактивна работилница поврзана со целите.
Младите имаа можност да ги зголемат своите знаења за Агендата 2030 на Обединетите нации, ЦОР (SDGs – Sustainable Development Goals) и младинските програми поврзани со процесите. Во рамки на работилницата, учесниците мапираа предизвици во нивната околина и како тие се адресирани во целите за одржлив развој, детектираа извори и креираа предлог

решенија за надминување на предизвиците.

Присутните го потенцираа значењето на учество на младите во процесите на донесување одлуки, планирање и програмирање на активностите поврзани со целите за одржлив развој и агендата 2030 на локално, национално и интернационално ниво.

Архива

October 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Post-2015

There are no upcoming events at this time.

Вести

Повик за учесници на младинска размена “Youth for SDGs & SDGs for Youth”- Бугарија

Повик за учесници на младинска

Ако си на возраст од 17-27 години и сакаш да научиш нешто повеќе за целите за одржлив разв
Mладинска порака – Ден на млади

Mладинска порака – Ден на млад

12-ти август, 2019 (Скопје) – Денес се одбележува светскиот ден на младите под мотото „Тра
Работна средба на Y-PEER

Работна средба на Y-PEER

Во насока на планирање на следни активности на Y-PEER во државата, на 11 април 2019 година
Punëtori për Objektivat për zhvillim të qëndrueshëm dhe rin

Punëtori për Objektivat për zh

Y-PEER Maqedoni shpall thirrje për regjistrimin e 17 të rinjve të cilët do të marrin pjesë
Повик: Работилница за Цели за одржлив развој и млади

Повик: Работилница за Цели за

Y-PEER Македонија објавува повик за пријава на 17 млади кои ќе учествуваат на еднодневен н

my site my site my site
Оваа веб страница е изготвена со поддршка од Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА) во рамките на под-регионалната кампања „ Youth Voices” која во Македонија се имплементира под името „Идеите ги споделувам гласно“. Мислењата и ставовите искажани на оваа веб страница не ги претставуваат мислењата и ставовите на донаторите или други придружни организации.