Мени

Работилница „Зајакнување на капацитетите за застапување“

Oбјавено на: 18.04.2016
DSC_0340

Работилница „Зајакнување на капацитетите за застапување на понатамошното младинско учество и вештините за застапување во имплементирањето на младински политики“

Во период 15-17.4.2016 во хотел Гардениа – Велес, младинската мрежа Y-PEER Македонија спроведе работилница на тема „Зајакнување на капацитетите за застапување на понатамошното младинско учество и вештините за застапување во имплементирањето на младински политики“.
Цел на работилницата беше да се зајакне соработката помеѓу институциите и младите. Во рамки на работилницата учество земаа и претставници на: Агенција за млади и спорт, УНФПА Македонија како и претставници на Y-PEER Македонија Алумни.

Првично присутните се запознаа со мрежата, структурата и полето на работење. Главните поенти кои учесниците во рамки на своите обраќања ги истакнаа беа насочени кон зголемување на младинското учество и потребата за зајакнување на соработката помеѓу младите и институциите.

 

Архива

February 2018
M T W T F S S
« Dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Post-2015

There are no upcoming events at this time.

Вести

Работилница за млади „THE GENDER PERSPECTIVE ON THE ISSUES ON SEXUAL AND REPRODUCTIVE HEALTH“

Работилница за млади „THE GEND

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, со поддршка од канц
Kонсултативна средба „Воведување на формално сеопфатно сексуално образование во Република Македонија: предизвици и можности“

Kонсултативна средба „Воведува

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, во соработка со Орг
Конференција „Млади,мир и безбедност“

Конференција „Млади,мир и безб

Младите како активни чинители во процесите на градење мир
Младинската мрежа Y-PEER Mакедо
ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ

ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Y-PEER интернационалниот институт за млад
Повик за конференција „Млади, мир и безбедност“

Повик за конференција „Млади,

МЛАДИНСКАТА МРЕЖА Y-PEER МАКЕДОНИЈА И
ЗДРУЖЕНИЕ ЗА СОЦИЈАЛНИ ИНОВАЦИИ „АРНО“
 
ОБЈАВУВА

Оваа веб страница е изготвена со поддршка од Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА) во рамките на под-регионалната кампања „ Youth Voices” која во Македонија се имплементира под името „Идеите ги споделувам гласно“. Мислењата и ставовите искажани на оваа веб страница не ги претставуваат мислењата и ставовите на донаторите или други придружни организации.