Мени

Конкурс за дизајн на младинска разгледница

Oбјавено на: 16.07.2015
popraveno za konkurs

Милениумските развојни цели (MDG) завршуваат во 2015-та година и затоа во септември 2015-та година, Обединетите Нации ќе договорат и ќе усвојат рамка која ќе ги наследи милениумските развојни цели преточувајќи ги во цели за одржлив развој. Меѓународната заедница и засегнатите страни, како што се владите на земјите- членки на ОН, агенциите на ОН и граѓанските организации, во многубројни процеси ги формулираат  новите развојни цели. Конкурсот за дизајн на младински разгледници е дел од втората фаза на националната кампања „Идеите ги споделувам гласно” во рамки на „Youth Voice“ – регионалната кампања која го застапува гласот на младите во развојната агенда на Обединетите Нации. Целта на конкурсот е да  ги инспирира младите креативно да се изразат на зададената тема, и понатаму преку печатење и дистрибуција на победничкото решение да им овозможи на младите да ги споделат своите мислења и ставови за светот каков што го посакуваат.


НАЧИН НА УЧЕСТВО:  Конкурсот трае до 5 август 2015г. Креативното решение, согласно пропишаните спецификации,  треба да се прати на postcards.ypeermk@gmail.com , при што ќе добиете потврда за успешно примање на решението (*Ваша одговорност е да нè контактирате доколку во рок од 24 часа не добиете порака за успешно примање на решението).
Задолжитено со праќањето на решението треба да се достават и следните информации* за авторот: име и презиме, возраст и контакт телефон.
Со испраќање на идејните решенија, авторите се согласуваат да бидат објавувани во печатена или електронска форма за потребите на организаторот на конкурсот.
Победникот ќе биде објавен на настанот за одбележување на Меѓународниот  ден на млади-12 август (датумот и локацијата дополнително ќе се утврдат, сепак нагласуваме дека присуството на победникот е повеќе од пожелно (читајте:задолжително):)).


ЖИРИ: Креативното решение за разгледниците кое најубедливо  ќе ја  комуницира целта на конкурсот, ќе биде избрано од страна на тим од претставници од  областа на младинска работа,младински активизам и графички дизајн.


НАГРАДА: Наградатa за победничкото решение е Pen Tablet Pro, и, се разбира, печатење на разгледницата со победничкото решение во тираж потребен за кампањата.


УСЛОВИ:

  • Разгледницата треба да повикува на младинско вклучување и учество при создавањето на развојните политики на светско ниво (препорачуваме: информирајте се за развојната агенда на ООН и улогата на младите во истата)
  • Разгледницата треба да комуницира младински дух, креативност, здружено делување, посветеност и енергија и да го слави гласот на младите.
  • Повикот е наменет за сите млади до 29 години од Македонија
  • Визуелното изразување е слободно, можат да се користат различни техники како графички дизајн, илустрација, фотографија, други визуелни техники и/или текст.Разгледницата треба да е дизјанирана во димензии (105mm × 148mm)
  • Решението треба да се достави во еден од следните  формати AI, EPS, PDF (со задолжителен  приказ во  JPG )
  • Доколку визуелното решение е фотографија, да се достави во 300 DPI

Преземете го повикот од овде:  Конкурс-младинска разгледница

*Подносителот на идејното решение, под целосна материјална и кривична одговорност, потврдува дека е автор на решението. Организаторот на конкурсот не одговара во случај на спор во однос на авторски права. Организаторот нема да биде одговорен во случај на повреда на авторските права на трето лице. Организаторот има право на користење на сите објавени фотографии во рамките на Конкурсот, за натамошна промоција на идејното решение во кој било облик и во кој било медиум.

Архива

November 2018
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Post-2015

There are no upcoming events at this time.

Вести

Работилница „Млади и сексулано и репродуктивно здравје и права“

Работилница „Млади и сексулано

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER, со поддршка од канцеларијата н
ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ ВО Y-PEER ПЕТРИ Софија

ПОВИК ЗА СТАЖИРАЊЕ ВО Y-PEER П

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Y-PEER интернационалниот институт за млад
ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА Y-PEER PETRI - Sofia Annual School

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА Y-PEER PET

Младинската мрежа Y-PEER Македонија по покана на Интернационалниот институт за младински р
Работилница за млади „THE GENDER PERSPECTIVE ON THE ISSUES ON SEXUAL AND REPRODUCTIVE HEALTH“

Работилница за млади „THE GEND

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, со поддршка од канц
Kонсултативна средба „Воведување на формално сеопфатно сексуално образование во Република Македонија: предизвици и можности“

Kонсултативна средба „Воведува

Во организација на мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, во соработка со Орг

Оваа веб страница е изготвена со поддршка од Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА) во рамките на под-регионалната кампања „ Youth Voices” која во Македонија се имплементира под името „Идеите ги споделувам гласно“. Мислењата и ставовите искажани на оваа веб страница не ги претставуваат мислењата и ставовите на донаторите или други придружни организации.