Мени

ПОВИК ЗА КОНСУЛТАНТ

Oбјавено на: 13.06.2020

Y-PEER

ОБЈАВУВА

ПОВИК ЗА КОНСУЛТАНТ

за изработка на анализа на прашалник за млади и Ковид-19 и
препораки за програмски активности за млади во време на Ковид-19.

Во рамки на предвидениот работен план помеѓу националната канцеларија на Фондот за населени на Обединетите нации – УНФПА и Младинската мрежа
Y-PEER, за компонента „Младински одговор на Ковид-19“, Y-PEER има потреба од ангажирање на консултант кој ќе изработи анализа на резултатите од прашалник за млади и ковид-19.

Во рамки на овој ангажман, консултантот ќе има за задача да направи анализа на одговорите од испитаниците кои го пополниле прашалникот „Младите и Ковид-19“ и да подготви препораки за програмските активности наменети за млади во рамки на партнерството помеѓу Y-PEER и УНФПА.

Анализата и препораките е предвидено да се користат во рамки на планирањето и имплементација на краткорочни и среднорочни интервенции, преку различни активности, со фокус на Ковид-19 и млади.

Предвидени активности:

 • Развивање на методологија за анализа на одговорите на прашалникот „Младите и Ковид-19“ (во консултација со проектниот тим);
 • Изработка на анализа и толкување на резултати и трендови;
 • Изработка на препораки за програмските активности во рамки на партнерството помеѓу
  Y-PEER и УНФПА.

Предвиден ангажман: 5 работни денови

Временска рамка: 19 – 26 јуни 2020

Надоместок: во зависност од работното искуство

  

Профил и квалификации:

 • Завршено високо образование;
 • Познавање и користење на англиски јазик;
 • Истражувачко искуство од најмалку 3 години;
 • Познавања од областа на Ковид-19 и сексуално репродуктивно здравје и права – СРЗП;
 • Познавања од областа на младинска работа и волонтирање;
 • Познавање на националните и меѓународните протоколи областа на Ковид-19;
 • Познавање на националните и меѓународните политики во областа на СРЗП;
 • Познавање на вредностите и делувањето на мрежата Y-PEER;
 • Највисоко ниво на само-иницијативност, способности за планирање и организација.

Доставување на апликации

Заинтересираните лица треба да испратат:

 • Професионална биографија (CV) *1;
 • Портфолио / список на клиенти / организации за кои се спроведени исти / слични активности;
 • предлог – методологија за изработка на анализата.

 

на електронска пошта: youthpeermacedonia@gmail.com најдоцна до 17.06.2020 (среда) до 18:00 часот, со назнака Консултант за изработка на анализа на прашалник за млади и Ковид-19.

(1) Само лицата кои ќе влезат во потесен избор, ќе бидат известени за резултатите од повикот на ден 18.06.2020 година и на истите ќе им се изврши телефонско интервју.

Заинтересираните може да ги постават своите прашања на youthpeermacedonia@gmail.com . Ве молиме без телефонски јавувања.

(1) Ве молиме нагласете ги или споделете (може и придружно) Вашите претходни искуства и истражувања/референци поврзани со повикот.

Архива

December 2020
M T W T F S S
« Jul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Вести

Гласот на младите пренесен на политичкиот форум на високо ниво на Обединетите нации

Гласот на младите пренесен на

Оваа година на Политичкиот форум на високо ниво на Обединетите нации (High Level Political
Младински форум - Доброволен национален преглед (VNR)

Младински форум – Доброволен н

На 6 март 2020 година во Скопје, Y-PEER во соработка со Владата на Република Северна Маке
Работилници за Цели за одржлив развој и ICPD

Работилници за Цели за одржлив

Во декември 2019 во организација на Y-PEER, со поддршка од канцеларијата на УНФПА во Скоп
Повик: Работилница за Цели за одржлив развој и нивната иднина

Повик: Работилница за Цели за

Y-PEER Македонија објавува повик за пријава на 15 млади кои ќе учествуваат на еднодневен
Y-PEER на ICPD25 - Самит во Најроби

Y-PEER на ICPD25 – Самит во На

Oд 12 до 14 ноември 2019 година во Најроби – Кенија, се одржа ICPD25 глобалниот самит, в