Мени

Работилници за млади

Oбјавено на: 08.01.2021

Во рамки на проектот „Младински одговор на Ковид-19“, имплементиран од младинската мрежа Y-PEER, во партнерство со 5 граѓански организации: ЦМА Крик, Младите можат, РМЦ Метаморфоза, Субверзивен фронт и Гласен Текстилец се спроведоа 13 онлајн-работилници. Во рамки на овие работилници учество земаа повеќе од 120 млади од целата држава. 


Во согласност со мотото „Никој да не биде изоставен“ и во соработка со партнерите , за време на овие работилници следните групи на ранливи млади земаа учество: млади со попреченост, млади кои живеат во социјален/економски риизк, ЛГБТИ+ млади, млади кои се директно погодени од Ковид-19 и имаат потреба за психосоцијална поддршка. млади роми/ки и млади кои живеат во рурални средини.


Сите активности, вкучувајќи ги и работилниците во рамки на овој проект се специфично дизајниран со фокус на потребите на младите за кои можете подетално да прочитате во Анализата на прашалникот „Младите и Ковид-19“.

Теми кои беа опфатени за време на работилниците:

  • Младите и менталното здравје во време на Ковид-19;
  • Младите и младинската работа во време на Ковид-19;
  • Здравјето како приоритет во време на Ковид-19;
  • Креативни работилници за едукација и поддршка во време на Ковид-19 наменети за млади лица со попреченост;
  • Сексуално и репродуктивно здравје во време на Ковид – 19;
  • Работилници за поддршка на ЛГБТИ+ млади;
  • Родово засновано насилство во време на пандемијата на Ковид-19;
  • Можности за млади и младинска работа во време на Ковид-19.

 

Погледнете дел од екранските слики за време на работилниците.

Архива

July 2021
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Вести

Гласот на младите пренесен на политичкиот форум на високо ниво на Обединетите нации

Гласот на младите пренесен на

Оваа година на Политичкиот форум на високо ниво на Обединетите нации (High Level Political
ПОВИК ЗА КОНСУЛТАНТ

ПОВИК ЗА КОНСУЛТАНТ

Y-PEERОБЈАВУВАПОВИК ЗА КОНСУЛТАНТза изработка на анализа на прашалник за млади и Ковид-19
Младински форум - Доброволен национален преглед (VNR)

Младински форум – Доброволен н

На 6 март 2020 година во Скопје, Y-PEER во соработка со Владата на Република Северна Маке
Работилници за Цели за одржлив развој и ICPD

Работилници за Цели за одржлив

Во декември 2019 во организација на Y-PEER, со поддршка од канцеларијата на УНФПА во Скоп
Повик: Работилница за Цели за одржлив развој и нивната иднина

Повик: Работилница за Цели за

Y-PEER Македонија објавува повик за пријава на 15 млади кои ќе учествуваат на еднодневен