Мени

EU Младинска конференција и ICPD консултативен состанок

Oбјавено на: 25.04.2018

Во период од 16-19 април, во Софија – Бугарија, се одржа ЕУ младинска конференција и ICPD (International Conference on Population and Development) консултативен состанок.
Препознавајќи ја важноста за учество на младите во процесите кои се поврзани со млади и нивната иднина, во рамки на ЕУ младинската конференција, 250 млади од Европа имаа можност да учествуваат во креирањето на 11 младински цели. Овие цели ги рефлектираат приоритетите во идниот период и се произлезени од податоците добиени преку националните консултативни процеси.

Во рамки на ICPD консултативниот состанок, младите од регионот на Источна Европа и Западен Балкан имаа можност да дискутираат за предизвиците со кои се соочуваат. Детектираните предизвици заедно со можните решенија младите имаа прилика да ги дискутираат со преставниците на Регионалната канцеларија за Источна Европа и Централна Азија на УНФПА.

Во двата процеси, како претставник на Y-PEER Македонија се вклучи Дарио Королија.

 

 

Архива

August 2020
M T W T F S S
« Jul    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Вести

Гласот на младите пренесен на политичкиот форум на високо ниво на Обединетите нации

Гласот на младите пренесен на

Оваа година на Политичкиот форум на високо ниво на Обединетите нации (High Level Political
ПОВИК ЗА КОНСУЛТАНТ

ПОВИК ЗА КОНСУЛТАНТ

Y-PEERОБЈАВУВАПОВИК ЗА КОНСУЛТАНТза изработка на анализа на прашалник за млади и Ковид-19
Младински форум - Доброволен национален преглед (VNR)

Младински форум – Доброволен н

На 6 март 2020 година во Скопје, Y-PEER во соработка со Владата на Република Северна Маке
Работилници за Цели за одржлив развој и ICPD

Работилници за Цели за одржлив

Во декември 2019 во организација на Y-PEER, со поддршка од канцеларијата на УНФПА во Скоп
Повик: Работилница за Цели за одржлив развој и нивната иднина

Повик: Работилница за Цели за

Y-PEER Македонија објавува повик за пријава на 15 млади кои ќе учествуваат на еднодневен